Gratis Mystery Gift(s) bij elke bestelling vanaf €19 | Deze gifts kan je scoren

Uren
Minuten
Seconden

25% korting op ALLES. Kortingscode: BIGSALES

Free Gifts on all orders + €19 
 Deze gifts kan je scoren

25% korting op ALLES
Kortingscode: BIGSALES

[gtranslate]

De vraag wat de allereerste Funko Pop was, wordt vaak gesteld. Vaak wordt gerefereerd naar een Wacky-Wobbler van Big Boy die door Funko als eerste product op de markt werd gebracht. Dit is natuurlijk niet de eerste Funko Pop, daarom gingen we verder op zoek naar een juist antwoord. 

Wat was de allereerste Funko Pop?

De allereerste Funko Pop's waren de (ongenummerde) Funko Pop's: Batman, Metallic Batman, The Green Lantern en Batgirl. Deze vier Funko Pop's tegelijk werden geïntroduceerd op San Diego Comic-Con 2010, nog onder de naam Funko Force 2.0. Later werd de naam van deze collectie vinylfiguren veranderd naar POP's.

Deze eerste Pop’s werden uitgebracht in een verpakking die volledig verschilt van hoe we onze Pop’s vandaag de dag kennen.  Ze zaten namelijk in een plastic verpakking. Je kon de Pop hierin beter zien, maar het is wel een pak moeilijker om ze zo tentoon te kunnen stellen.

Wat was de allereerste Funko Pop ooit?
Dit zijn de allereerste vier Funko Pop's zoals ze werden uitgebracht op San Diego Comic-Con 2010. Er was toen nog geen sprake van de leuke doosjes zoals we ze vandaag kennen, maar de Pop's zien er identiek uit.

Kan ik de allereerste vier Funko Pop’s nog kopen?

Om deze nog ergens te koop terug te vinden, kan je een hele portie geluk gebruiken. Ze werden namelijk uitgebracht in een oplage van max 240 stuks. Een post in een forum op Funko Fanatics van 2012 is de vroegste info die we van een verzamelaar konden terugvinden. Zo zou The Green Lantern nog een pak zeldzamer zijn. Er zouden hier minder dan 100 stuks van zijn. Daar komt bij dat de meeste eigenaars hun verpakking open knipte om het figuur er uit te halen, aangezien niemand de immense populariteit in de verzamelaarswereld kon voorspellen.

Ook zijn ze omwille van hun historische waarde erg geliefd bij verzamelaars. Dus als je er eindelijk toch één op de kop zou kunnen tikken, dan zal de prijs waarschijnlijk behoorlijk hoog liggen owv de zeldzaamheid en populariteit.

Grailhunting bij The Geek Universe

Zelf op zoek naar grails? In onze collector corner vind je regelmatig uitzonderlijke stukken.  Meestal vliegen deze de deur uit, dus je kan best regelmatig de pagina even checken. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden als er een heuse grail opduikt, of zoek je iets specifiek? Laat ons dit dan even weten via info@thegeekuniverse.be

Limited offer
coupon code: BIGSALES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang: 

Kies een GRATIS GESCHENK* bij jouw bestelling vanaf €35

Dagen
Uren
Minuten
Seconden