Gratis Mystery Gift(s) bij elke bestelling vanaf €19 | Deze gifts kan je scoren

Uren
Minuten
Seconden

25% korting op ALLES. Kortingscode: BIGSALES

Free Gifts on all orders + €19 
 Deze gifts kan je scoren

25% korting op ALLES
Kortingscode: BIGSALES

[gtranslate]

Ben je een liefhebber van popcultuur en ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Dan is het verzamelen van Funko Pops misschien wel iets voor jou! Deze schattige, collectible figuren zijn razend populair en hebben een enorme fanbase over de hele wereld. Maar hoe begin je met het verzamelen van Funko Pops en hoe stel je een mooie collectie samen? In deze blogpost geef ik je alle tips en tricks om succesvol te starten met jouw Funko Pop-verzameling.

Hoe begin ik met het verzamelen van Funko Pops?

7 stappen om de perfecte collectie samen te stellen

Hoe begin ik met het verzamelen van Funko Pop's?
Soms is het overweldigend om Funko's te beginnen verzamelen door het enorme aanbod.

Stap 1: Doe onderzoek

Voordat je begint met het verzamelen van Funko Pops, is het belangrijk om wat onderzoek te doen. Leer meer over de verschillende lijnen, exclusieve edities en zeldzame pops. Bekijk websites zoals Pop Price Guide of Funko’s eigen website om meer te weten te komen over de waarde en populariteit van bepaalde pops. Dit helpt je bij het maken van weloverwogen aankopen en voorkomt dat je later spijt krijgt.

Stap 2: Bepaal jouw focus

Funko Pops zijn er in allerlei soorten, maten en thema’s. Het is handig om vooraf te bedenken waar jouw interesse ligt, zodat je gericht kunt gaan verzamelen. Ben je bijvoorbeeld een groot fan van Harry Potter? Dan kan jouw focus liggen op de Harry Potter-lijn van Funko Pops. Door een specifiek thema te kiezen, maak je het makkelijker om keuzes te maken binnen het enorme aanbod.

Stap 3: Maak een budget

Het verzamelen van Funko Pops kan snel uit de hand lopen als je geen budget in gedachten hebt. Bepaal vooraf hoeveel geld je maandelijks wilt besteden aan jouw collectie. Op deze manier voorkom je dat je te veel uitgeeft en houd je het plezierig voor jezelf. Het is ook slim om regelmatig prijzen te vergelijken en aanbiedingen in de gaten te houden, zodat je het meeste haalt uit jouw budget.

Stap 4: Koop verstandig

Nu komt het leuke gedeelte: het daadwerkelijk kopen van Funko Pops! Er zijn verschillende manieren om pops aan te schaffen. Je kunt naar speciaalzaken gaan, online winkelen of zelfs tweedehands marktplaatsen bezoeken. Wat belangrijk is, is dat je verstandige keuzes maakt bij het kopen van pops. Controleer altijd de authenticiteit van een pop voordat je hem aanschaft en wees op de hoogte van mogelijke vervalsingen. Meer hierover? Hier leer je hoe je valse Funko Pop figuren kan herkennen.

Stap 5: Zorg voor een goede display

Een mooie collectie verdient een goede display! Investeer in vitrinekasten, planken of andere displaysystemen om jouw Funko Pops op een mooie manier tentoon te stellen. Dit geeft niet alleen een professionele uitstraling aan jouw collectie, maar beschermt ook de figuren tegen stof en beschadiging. Hier vind je tips hoe je een mooie display kan samenstellen.

Stap 6: Ontmoet andere verzamelaars

Het verzamelen van Funko Pops kan soms wat eenzaam zijn als je niemand hebt om jouw passie mee te delen. Gelukkig is er een enorme community van Funko Pop-verzamelaars online en offline. Doe mee aan forums, Facebook-groepen of bezoek lokale evenementen om andere verzamelaars te ontmoeten. Dit geeft je de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, tips te krijgen en zelfs pops met elkaar te ruilen.

Stap 7: Geniet van het proces

Het belangrijkste bij het verzamelen van Funko Pops is om vooral plezier te hebben! Vergeet niet dat het uiteindelijk gaat om de liefde voor popcultuur en het verzamelen van items die jou gelukkig maken. Laat je niet meeslepen door trends of de druk om altijd maar nieuwe pops toe te voegen aan jouw collectie. Neem de tijd, geniet van elke aankoop en wees trots op de mooie collectie die je hebt weten samen te stellen.

Conclusie

Het verzamelen van Funko Pops kan een geweldige hobby zijn voor liefhebbers van popcultuur. Door onderzoek te doen, focus aan te brengen, een budget vast te stellen, verstandig te kopen, zorgvuldig displays uit te kiezen en connecties met andere verzamelaars op te bouwen, kun je succesvol starten met jouw eigen Funko Pop-collectie. Maar vergeet niet: plezier hebben staat altijd voorop! Dus ga op ontdekkingstocht in de wereld van Funko Pops en geniet van elk moment dat je besteedt aan deze fantastische hobby!

Onze laatste drie aanwinsten

Grailhunting bij The Geek Universe

Zelf op zoek naar grails? In onze collector corner vind je regelmatig uitzonderlijke stukken.  Meestal vliegen deze de deur uit, dus je kan best regelmatig de pagina even checken. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden als er een heuse grail opduikt, of zoek je iets specifiek? Laat ons dit dan even weten via info@thegeekuniverse.be

Limited offer
coupon code: BIGSALES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang: 

Kies een GRATIS GESCHENK* bij jouw bestelling vanaf €35

Dagen
Uren
Minuten
Seconden