Gratis Mystery Gift(s) bij elke bestelling vanaf €19 | Deze gifts kan je scoren

Uren
Minuten
Seconden

20% korting op ALLES. Kortingscode: TheGeekUniverse

Free Gifts on all orders + €19 
 Deze gifts kan je scoren

LAATSTE DAG 20% korting op ALLES
Kortingscode: TheGeekUniverse

[gtranslate]

De eerste vraag die we vaak krijgen als we in een gesprek met iemand zeggen dat we een Funko Pop Shop hebben, is “Wat kun je doen met een Funko Pop”. Heb jij je deze vraag ook al gesteld? Hier vind je een uitgebreid antwoord.

Hoe maak je een Funko Pop Display?

Tips voor verzamelaars

Funko Pop figuren zijn iconische verzamelfiguren die de wereld hebben veroverd. Ze zijn er in alle vormen en maten, en hun unieke ontwerp heeft ze tot een must-have item gemaakt voor elke serieuze verzamelaar. Maar wat als je een indrukwekkende collectie hebt verzameld? Hoe kan je het beste pronken met jouw kostbare bezit? Het antwoord is om je eigen Funko Pop display te maken!

Funko Pop’s tentoonstellen

Je Funko Pops tentoonstellen hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Met wat planning en creativiteit kun je gemakkelijk een prachtige display maken die bewondering oogst bij vrienden en familie. Om te beginnen volgen hier enkele tips om je eigen Funko Pop display te maken:

  1. Bepaal de indeling van jouw verzameling
  2. Kies de achtergrond
  3. Schik je figuren
  4. Accessoires toevoegen
  5. The finishing touch

Funko Pop Display eenvoudige, stijlvolle vitrinekast Eenvoudige display in een vitrinekast, die niet veel plaats in beslag neemt.

1. Bepaal de indeling van jouw verzameling

Voordat je begint met het bouwen van je display, is het belangrijk om een indeling te bepalen. Bedenk hoeveel ruimte je wilt besteden aan het tentoonstellen van je figuren en maak daar een plan voor. Overweeg planken aan de muur te hangen of een oud dressoir te gebruiken om meer ruimte te creëren. Als je meer creatieve opties wilt, kun je overwegen planken te kopen bij winkels als IKEA of creatief te worden met doe-het-zelf-planken. Hoe je indeling er ook uitziet, zorg ervoor dat elk figuur gemakkelijk bereikbaar is, zodat je ze zo nodig kunt verplaatsen. Beslis ook of je jouw collectie in-the-box of out-of-the-box gaat tonen. Dit heeft een grote invloed op de mogelijkheden!

Een aspect dat je zeker niet uit het oog mag verlieszen, is de inval van natuurlijk licht. Dit vermijd je best omdat teveel zonlicht de kleuren van de Pop’s doet verbleken. Je zou kunnen werken met gordijnen die meestal dicht blijven, maar die je wel af en toe kunt opendoen om jouw verzameling te bewonderen.

2. Kies de achtergrond

De keuze van de achtergrond voor je display is essentieel om de toon van de hele presentatie te zetten. Je kunt kiezen voor iets eenvoudigs als witte muren of blauwe stof, of een stap verder gaan met behang met popcultuurverwijzingen of andere leuke ontwerpen. Je kan ook behangpapier laten maken met een ontwerp naar keuze, dit zorgt op zich al voor een heel leuk begin. Als je liever iets zonder poespas hebt, maar toch visueel interessant, overweeg dan om een paar posters van personages uit populaire films/shows of andere verzamelobjecten in verband met Funko Pops toe te voegen.

Funko Pop Display Achtergrond

3. Schik je figuren

Nu komt het leuke gedeelte! Rangschik je figuren in verschillende houdingen en groeperingen tot je iets vindt dat er esthetisch aantrekkelijk uitziet en de essentie van elk personage perfect weergeeft. De mogelijkheden zijn véél groter als je jouw verzameling out-of-the-box gaat tonen. Let er dan wel op dat je de doosjes volledig intact bewaard, om te vermijden dat de waarde van jouw collectie daalt. Jouw verzameling in-the-box tonen, beperkt te mogelijkheden, maar vaak heeft dit de voorkeur omdat veel verzamelaars de doosjes nooit willen openen. Zéker als het zeldzame Funko Pop’s betreft. Daarom is het aangeraden om eerst te kijken wat jouw Funko Pop waard is.

Funko Pop Display in-the-box Eenvoudige manier om een in-the-box display voor jouw Funko Pop’s te maken.

4. Accessoires toevoegen

Je kunt nog meer leven aan je display toevoegen door extra accessoires toe te voegen, zoals standaards, dozen, standaards met planken, verlichte displays en meer! Niet alleen helpen deze items om alles georganiseerd te houden, maar ze brengen ook de beste eigenschappen van elk figuur naar voren en maken de look van elke collectie perfect af!

Funko Pop Display - Accessoires toevoegen In dit mooie voorbeeld van een handgemaakte display voor een verzameling Lord of the Rings Funko Pop’s, wordt goed gebruik gemaakt van een zwaard als extra accessoire.

5. Voeg wat finishing touches toe

Tot slot, overweeg om wat decoratieve elementen toe te voegen zoals gekleurde verlichting (vooral LED), kleine planten/bloemen en andere snuisterijen die passen binnen het thema van je verzameling (bijv. stripcovers). Deze extra accenten geven kijkers nog een reden om al je harde werk te bewonderen!

Funko Pop zelfgemaakte display Deze prachtige display vormt een heuse scène uit Jurassic Park door de extra elementen gemaakt van papier-maché, afgewerkt met wat plantjes.

Het maken van een Funko Pop display hoeft niet moeilijk of overweldigend te zijn; volg gewoon deze vijf eenvoudige tips en al snel heb je een geweldige vitrine waar iedereen jaloers op is! Veel succes met het maken van je eigen unieke meesterwerk!

Heb je zelf een mooie display die je met de wereld wilt delen?
Stuur wat foto’s naar info@thegeekuniverse.be en we voegen ze op deze pagina toe in een fotogalerij! 

Pop hunting bij The Geek Universe

Ben je zelf een verzamelaar? In onze collector corner vind je regelmatig uitzonderlijke stukken.  Meestal vliegen deze de deur uit, dus je kan best regelmatig de pagina even checken. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden als er een heuse grail opduikt, of zoek je iets specifiek? Laat ons dit dan even weten via info@thegeekuniverse.be. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang: 

Kies een GRATIS GESCHENK* bij jouw bestelling vanaf €35

Dagen
Uren
Minuten
Seconden